Jugoslovenske piroške mekane kao duša: Ovako su ih i naše bake pravile, a u jednom mnoge domaćice greše
Foto: Printscreen/youtube/AuroraRecepti

Ukusno

Jugoslovenske piroške mekane kao duša: Ovako su ih i naše bake pravile, a u jednom mnoge domaćice greše

Kada zahladi, nema ništa lepše od toplog i mirisnog testa koje se topi u ustima.

Objavljeno:

Uz samo nekoliko jeftinih sastojaka potrebnih za ovaj recept, možete pripremiti piroške sa sirom koje su toliko mekane i ukusne da će nestati sa stola u trenu. Savršene za hladne dane, a možete ih jesti u kombinaciji s jogurtom ili svežim paradajzom.

Kada zahladi, nema ništa lepše od toplog i mirisnog testa koje se topi u ustima.

Piroške punjene sirom su savršen izbor za brz i ukusan obrok, a najbolje od svega je što su jednostavne za pripremu i ne zahtevaju skupe sastojke. I, najvažnije, uspevaju baš svima.

Sastojci:

- 400 ml mlake vode

- 1 kašičica šećera

- 2 kašičice soli

- 8 g suvog kvasca

- 1-2 kašike ulja

- 550 g brašna

Za nadev:

- kisela pavlaka

- feta sir

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste, nekih 20 minuta.

Podelite na 12 delova od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom.

Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte.

Tako uradite sa svim lopticama od testa. Pržite ih u zagrejanom ulju.

Bonus video:

00:29

Sahrana Milorada Milinkovića

(Espreso/Suer žena/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.